رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان:هرمزگان با چالش کمبود پرستار مواجه است

ذخیره تصویر


رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان یکی از چالش‌های اساسی استان در حوزه سلامت را کمبود نیروی انسانی به‌ویژه در گروه پرستاری عنوان کرد و گفت: در حال حاضر حدود یک‌هزار و ۶۰۰ نفر پرستار در استان فعال هستند، اما نسبت به شاخص‌های کشوری حدود یک‌دهم عقب هستیم.


به گزارش هرمزگان گویا ، پژمان شاهرخی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: در حال حاضر، استان هرمزگان با کمبود یک‌هزار تخت بیمارستانی مواجه است.

وی افزود: این میزان کمبود باعث شده خدمات‌رسانی به بیماران در مراکز درمانی استان با چالش‌هایی مواجه شود و نیازمند توجه و حمایت بیشتر برای جبران این کمبود هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همچنین عنوان کرد: در چند شهر استان از جمله بندرعباس، میناب، قشم و بندرلنگه پروژه‌هایی در حوزه افزایش ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در حال اجراست که در صورت بهره‌برداری، بخشی از این کمبود جبران خواهد شد.

وی تأکید کرد: برای تسریع در تکمیل این پروژه‌ها و رسیدن به استانداردهای لازم، نیازمند تأمین اعتبار، مشارکت خیرین و حمایت دولت هستیم.

چهار پروژه بزرگ در آستانه بهره‌برداری/ کمبود حداقل هزار تخت بیمارستانی در هرمزگان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از آماده‌سازی نهایی چهار پروژه بزرگ در استان خبر داد و گفت: این مراکز درمانی در مرحله پایانی قرار دارند و به‌زودی وارد مدار خدمت‌رسانی به مردم شریف هرمزگان خواهند شد.

شاهرخی با اشاره به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی استان افزود: از مجموع دو هزار و پانصد تخت بیمارستانی موجود، حدود دو هزار تخت فعال هستند؛ یعنی تخت‌هایی که بیمار روی آن بستری می‌شود و بیش از شش ساعت در آن حضور دارد.

وی با بیان اینکه شاخص کشوری تخت بیمارستانی به ازای هر هزار نفر، ۲.۲ است، اظهار کرد: «در حال حاضر این شاخص در هرمزگان حدود ۱.۱ تا ۱.۲ است. این به آن معناست که ما دست‌کم با کمبود هزار تخت مواجه هستیم.

دانشکده دندانپزشکی در مسیر تبدیل به یکی از بزرگترین مراکز جنوب کشور

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: پروژه دانشکده دندانپزشکی که همزمان دارای کارکرد آموزشی و درمانی است، قرار است بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ یونیت دندانپزشکی را در خود جای دهد و از نظر ابعاد، در رده بزرگترین دانشکده‌های دندانپزشکی جنوب کشور و حتی در سطح ملی قرار می‌گیرد، میزان پیشرفت فیزیکی این پروژه حدود ۵۰ درصد است.

ساخت مگاهاسپیتال با ۱۶۰ تخت‌خواب؛ گامی بلند در توسعه خدمات تخصصی

شاهرخی با اشاره به پروژه مگاهاسپیتال هرمزگان، گفت: «ساخت این بیمارستان فوق‌تخصصی با ۱۶۰ تخت‌خواب از جمله پروژه‌هایی است که در هر استان، شاید در بازه‌ای پنجاه ساله یک‌بار شاهد آن باشیم. به همین دلیل روند ساخت آن زمان‌بر بوده و نیازمند تأمین منابع پایدار است.

وی یادآور شد: «مگاهاسپیتال یکی از طرح‌های کلیدی برای آینده خدمات درمانی استان است و با بهره‌برداری از آن، ظرفیت پذیرش بیماران به شکل قابل توجهی ارتقا خواهد یافت.

پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه‌های بهداشت و درمان 

رئيس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به پیشرفت مطلوب پروژه‌های درمانی در دست اجرا در استان گفت: میانگین سه پروژه مهم حوزه بهداشت و درمان به بیش از ۸۰ درصد رسیده و تنها حدود ۲۰ درصد از عملیات اجرایی باقی مانده است.

شاهرخی با بیان اینکه مسائل فنی و حقوقی در روند اجرای پروژه‌ها وجود دارد افزود: مسائلی همچون تغییر نقش‌ها، به‌روزرسانی نقشه‌ها و حجم کارها باعث شده نیازمند برخی اصلاحات در قراردادها باشیم. خوشبختانه در این زمینه جلساتی با وزارتخانه داشته‌ایم و در حال رایزنی برای رفع موانع قانونی هستیم.

وی با تأکید بر اینکه این پروژه‌ها در حال حاضر هیچ بدهی معوقی ندارند، اظهار کرد: مطالبات پیمانکاران پرداخت شده و صورت‌وضعیت‌ها به‌روز است؛ از این نظر جزو معدود پروژه‌های کشور هستیم که در چنین وضعیتی قرار دارند.

 کمبود پرستار؛ چالش جدی استان هرمزگان

شاهرخی یکی از چالش‌های اساسی استان در حوزه سلامت را کمبود نیروی انسانی به‌ویژه در گروه پرستاری عنوان کرد و گفت: در حال حاضر حدود یک‌هزار و ۶۰۰ نفر پرستار در استان فعال هستند، اما نسبت به شاخص‌های کشوری حدود یک‌دهم عقب هستیم.

عقب‌ماندگی استان از شاخص کشوری در حوزه پرستاری

وی ادامه داد: بر اساس استانداردها، به ازای هر تخت بیمارستانی باید یک پرستار فعال داشته باشیم، اما این نسبت در استان ما محقق نشده و کمبود نیرو به‌ویژه با توسعه زیرساخت‌های درمانی در آینده مشهودتر خواهد شد.

افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پرستاری در دستور کار

شاهرخی از رایزنی‌های انجام‌شده برای جبران این کمبود خبر داد و افزود: با حمایت استاندار، مکاتباتی با وزارت بهداشت انجام شده و چندین جلسه نیز با معاون آموزشی وزارتخانه داشته‌ایم. هدف ما افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پرستاری به‌ویژه از میان نیروهای بومی و دو برابر کردن ظرفیت فعلی است.

وی همچنین به برنامه تربیت نیروی بهیار اشاره کرد و گفت: این طرح با هدف تأمین نیروی حاکمیتی در حوزه پرستاری در دستور کار قرار دارد تا بخشی از نیازهای آتی استان را تأمین کند.




مطالب مرتبط