مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان تأکید کرد: همشهریان، در زمان خريد فراوردههای خام دامی از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی توجه داشته باشند.
به گزارش هرمزگان گویا، دکتر مصطفی فخرآبادی در سخنرانی پيش از خطبههاي نماز جمعه، به مناسبت يكصدمين سالگرد تاسيس سازمان دامپزشكي كشور گفت: فعالیتهای دامپزشکی زیر بنای بهداشت و سلامت عمومی جامعه بوده و به جهت تامین امنیت غذایی رکن اصلی رونق تولید و توسعه اقتصادی پایدار هر جامعهای است اما متاسفانه گمنام بوده و افراد جامعه شناخت دقیقی از دامپزشکی ندارند.
وی ضمن تشریح فعالیتهای سلامتمحور دامپزشکی در حوزههای مختلف، به نقش و جایگاه دامپزشکی در سه محور تامین سلامت و بهداشت دام از طریق پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دامی؛ تامین سلامت و بهداشت فرآوردههای خام دامی از طریق کنترل بهداشتی کشتارگاهها و مراکز تولید، توزیع و استحصال این فراوردهها، مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام از طریق اقدامات انجامشده در واحدهای دامداری، مرغداری، روستاها، مناطق عشايري استان اشاره کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان بیان کرد: دامپزشکی یک سازمان مهم، هدفمند و حساسی است که با انجام وظایف و با اقدام به موقع در پیشگیری و مبارزه با عوامل بیماریزا، باعث می شود دام، طیور و فراوردههای سالم دامی تولید و در دسترس مصرفکنندگان قرار گیرد بنابر این دریک جمله میتوان گفت رسالت دامپزشکی پیشگیری از بیماریهای مختلف دام و طیور، بیماریهای مشترک بین انسان و دام و تولید محصولات دامی سالم و ارتقا سلامت و بهداشت عمومی جامعه است.
دکتر فخرآبادی ادامه داد: بسیاری از مردم با وظایف سنگین این مجموعه سلامت محور آشنایی ندارند و ماموریت دامپزشکی را فقط در انجام واکسیناسیون و درمان دامها میدانند در حالیکه موضوع فراتر ازاین بوده و با توجه به ابعاد و گستردگی وظایف و مسئولیتها، دامپزشکی یکی از ارکان اساسی امنیت غذایی محسوب میشود.
وی همچنین گفت: در صورتیکه دامپزشکی نتواند وظایف خود را به خوبی انجام داده و به ثمر برساند مطمئنا آسيب جدی به صنعت عظیم و اشتغالزای دام و طیور وارد آمده و با درگیری به انواع بیماریهای ويروسي، باكترييايي، قارچي، انگلي و… ضمن از بین رفتن سرمایه دامی، ضررهای جبرانناپذیری به پیکر اقتصاد وارد میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان تصریح کرد: فعالان دامپزشکی در مبارزه با بیماریهای دام و طیور و آبزيان و مشترک انسان و دام همواره در معرض خطر ابتلا قرار داشته و در بحث نظارتی و کنترلی وظایف مهمی را عهدهدار هستند و به این قشر ایثارگر عنوان جهادگران بیادعای عرصه بهداشت و سلامت جامعه اطلاق ميشود.
دکتر فخرآبادی تأکید کرد: ١٤ مهر ماه، روز ملي دامپزشكي و هفته دامپزشكي را عرصه خوبي براي تقدير و تجليل از اين قشر زحمتكش است و هر چقدر از زحمات و تلاشهاي شبانهروزي و بسيار تاثيرگذار دامپزشكي تقدير و تجليل شود، هرگز قادر نخواهيم بود حق مطلب را ادا كنيم.
وی از همشهريان خواست: در زمان خريد فراوردههای خام دامی از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی توجه داشته باشند، همیار دامپزشکی باشند و به هنگام خرید گوشت قرمز به مهر بهداشتی بر روی لاشه توجه کرده و گوشت مرغ و فراوردههای خام دامی مورد نیاز خود را به صورت بستهبندی و تحت نظارت این اداره کل تهیه فرمایند تا زمینه برای متخلفین حوزه بهداشت عمومی و مواد غذایی فراهم نشود.
مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان همچنین از دامداران، دامپروران، روستائیان و عشایر استان درخواست کرد: در راستای پیشگیری از بیماریهای مختلف دام و طیور با اکیپهای واكسيناسيون دامپزشکی همکاری نمايند.
دکتر فخرآبادی ضمن تشکراز دفتر نمايندگي ولي فقيه در اداره كل دامپزشكي و ناظرين شرعي، بیان داشت: فعاليتهاي اداره كل دامپزشكي استان هرمزگان علاوه بر نقش استاني، در حوزه ملي نيز تاثيرگذار است که به برخی این اقدامات اشاره شد.
وی از همه مسئولین استانی بویژه امام جمعه محترم و محبوب بندرعباس، استاندار معزز و پرتلاش و نمایندگان محترم استان در مجلس شورای اسلامی، ریاست محترم دادگستری و دادستان محترم بندرعباس، ریاست محترم سازمان جهادکشاورزی استان، دانشگاه علوم پزشکی، مرکز بهداشت استان، فرماندهی محترم انتظامی استان، صدا و سیمای مرکز خلیج فارس، اصحاب رسانه و همه سازمانها و مديران که همواره فعالیتهای دامپزشکی را به نحو احسن تبيين کرده و ياري ميرسانند قدردانی نمود، همچنین از توجه و عنایت ویژه دکتر نوروزي، معاون محترم وزير و رياست سازمان دامپزشکی کشور نسبت به استان هرمزگان تشکر کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان تأکید کرد: در سال رشد توليد با مشاركت مردم مجموعه دامپزشكي همه توان خود را بكار گرفته و در راستای حفظ و حراست از جمعیت دامی تلاش كنيم و نیازمند همکاری و محتاج دعای خیر مردم هستیم.