با حضور دبیران و اعضای محافل ادبی هرمزگان ، بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در سالن کنفرانس کتابخانه اندیشه آیت الله خامنه ای بندرعباس برگزار شد.
به گزارش هرمزگان گویا ، بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی با حضور؛ انوشیروان پیش دار، مدیرکل کتابخانه های عمومی هرمزگان، ایرج انصاری فرد، محمدرضا تولایی ، نصرت الله مجیدی و مریم قاسمی از دبیران محافل کتابخانه های عمومی هرمزگان، جمعی از شاعران و نویسندگان هرمزگان و علاقه مندان به شعر و ادب فارسی در شامگاه سه شنبه 23 اردیبهشت ماه در سالن کنفرانس کتابخانه عمومی اندیشه آیت الله خامنه ای بندرعباس برگزار شد.
انوشیروان پیش دار، مدیرکل کتابخانه های عمومی هرمزگان اظهار داشت: شاهنامه اثر بزرگ فردوسی، سرشار از حماسه و درس زندگی است و باعث بسی خرسندی است که کودکانی را می بینیم که با علاقمندی به سمت شاهنامه خوانی سوق پیدا کردند و این نشان از همت بالا و تلاش فراوان دبیران محافل ادبی می باشد.
وی اذعان کرد: یکی از وظایف دستگاههای فرهنگی، آماده سازی بستر مناسب جهت حضور بی دغدغه هنرمندان و ادب دوستان و اعضای محافل ادبی جهت برگزاری برنامه های این چنینی می باشد و این اداره کل تمام تلاش خود را در بهتر برگزار شدن این برنامه ها بکار خواهد بست.
ایرج انصاری فرد، دبیر محفل ادبی شعر هرمزگان عنوان کرد: شاهنامه در زمانه ای که پر از جهل و فقر و قحطی بود توسط فردوسی خلق شد که سرشار از فضایل اخلاقی است. در زمانی که روایت ها دارای پایان خوش بود؛ داستان دریده شدن پهلوی پسر توسط پدر چنان دردآلود بود که اندوه آن تا همیشه در ذهن مخاطب خواهد ماند و این نشان از جرات ورزی شاعر در زمینه خلق چنین اثر گرانبهایی است.
محمدرضا تولایی، دبیر محفل ادبی کتابخانه اندیشه آیت الله خامنه ای با اشاره به اینکه از فردوسی و شاهنامه، درس های زیادی می شود آموخت، تاکید کرد: وقتی می گوییم فردوسی، حکیم بوده یعنی حکمت را انتشار می دهد که یکی از این حکمت ها و درس ها، خویشتن کاری است. خویشتن کاری یعنی هر کسی در هر سمت و جایگاهی باید وظیفه خودش را به درستی انجام دهد.
نصرت الله مجیدی، دبیر محفل ادبی کتابخانه سید احمد خمینی(ره) بندرعباس گفت:فردوسی نه تنها زبان فارسی، بلکه انسانیت، اخلاق، دین و فرهنگ را زنده نگه داشت و امروزه ما در میان حماسه هایی که در جهان وجود دارد سرافراز هستیم و شاهنامه در کنار ایلیاد و اودیسه هومر پیش می رود و اخیران منتقدان بزرگ جهان بر این باورند که امتیازاتی در شاهنامه وجود دارد که در ایلیاد و اودیسه وجود ندارد.
وی تصریح کرد: یکی از این امتیازات، شخصیت پردازی آن است که شخصیت های ایلیاد و اودیسه، نیمه خدایی و خدایان هستند که در قله جای دارند ولی شخصیت های شاهنامه فردوسی، همه زمینی هستند و در کوه زندگی می کنند، در جامعه و بین مردم هستند.
گفتنی است، در پایان نیز جمعی از شاعران و ادب دوستان، به خوانش اشعار شاهنامه فردوسی پرداختند.