شتر؛ گنجی در دل بیابان‌های هرمزگان

ذخیره تصویر


عرصه‌های بیابانی و هوای گرم و خشک، هرمزگان را به مکانی مناسب برای پرورش شتر تبدیل کرده است. جاندارانی که با خوردن خار‌ها و گیاهان شورزی، به راحتی در آب و هوای گرم زندگی میکنند.


در حال حاضر 95 درصد پرورش شتر در شهرستان‌های جاسک، میناب، سیریک و بندرعباس به صورت سنتی است.

با پرورش صنعتی هر صد نفر شتر، سه شغل ایجاد می‌شود. با صنعتی شدن پرورش شتر میزان تولید شیر و گوشت در استان بیست درصد افزایش می‌یابد.

شترداری در هرمزگان علاوه بر تولید گوشت و شیر در مراسم عروسی، سوارکاری، گردشگری، تهیه کیف، کفش و زین هم کاربرد دارد.

به گفته کارشناسان تغذیه گوشت شتر دارای پروتئین‌هایی با ارزش غذایی بالا و حاوی ویتامین هـای مفیـد و مورد نیـاز بـدن مانند ب کمپلکـس و برخـی از عناصـر معدنی مهم مانند آهن، فسفر و کلسیم است.

در شیر شتر، پروتئین ویـژه‌ای وجود دارد که نقشی مشابه هورمون انسولین دارد که در هر لیتر شیر40 واحد از آن یافت می‌شــود.

آخرین مطالعات علمی نشان می‌دهد استفاده از شیر شتر در وعده‌های غذای روزانه درمانی مفیـد برای مداوای زخم اثنی عشر، زخم معده و بیماری‌های سرطانی است




مطالب مرتبط