بیمه روستایی و عشایری، با هدف حمایت از جمعیت روستایی و عشایری ، پوششهای متنوعی از جمله بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت را ارائه میدهد. این بیمه با شرایط و مزایای خاص، تفاوتهایی با بیمه تأمین اجتماعی دارد که ممکن است برای بسیاری از افراد سوالبرانگیز باشد.در این خصوص گفتگویی با مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در استان هرمزگان انجام دادیم که تقدیمتان می گردد
ماموریتها و اهداف تشکیل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر را توضیح دهید ؟
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر پیرو تصویب قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی با هدف تحقق اصل 29 قانون اساسی به منظور ارائه خدمات بیمهای به اقشار کمبرخوردار جامعه در اوایل دهه 1380 با تصویب مجلس شورای اسلامی و هیئت وزیران تأسیس شد . رسالت اصلی این صندوق و پس از اصلاحات سال 1393، این خدمات به کشاورزان غیرساکن در روستا و ساکنین شهرهای زیر 20 هزار نفر نیز توسعه یافت.
شرایط و مزایای این نوع بیمه چیست ؟
این صندوق با عضویت افراد 18 تا 50 سال سن از مزایای مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت برخوردارند. مزایایی از قبیل بازنشستگی ، از کار افتادگی کلی ، بازماندگان فوت و کمک هزینه کفن و دفن می باشد . مهمترین مزیت این بیمه به خصوص برای جوانان روستایی، قابلیت ایجاد و انتقال سابقه بیمه ای به سایر صندوق های بیمه می باشد .مزیت دیگر کارفرمایی دولت است که 70 درصد بیمه را دولت پرداخت می کند .
درحال حاضر چند نفر در استان عضو این صندوق هستند ؟
در حال حاضر، بیش از 53 هزار نفر در استان هرمزگان تحت پوشش این صندوق قرار دارند که از این تعداد، حدود 22 هزار نفر مرد و بیش از 31 هزار نفر زن هستند.
عملکرد توسعه ای صندوق را در سال گذشته تشریح بفرمایید؟
توسعه صندوق در سال گذشته شامل افزایش دفاتر کارگزاری صندوق در شهرستانهای میناب، بستک، جاسک و بشاگرد بود که با افزایش چهار دفتر جدید، تعداد کارگزاریها در استان به 61 دفتر رسید و نقش مهمی در توسعه متوازن خدمات بیمهای در مناطق محروم ایفا کرده است.
تحول قابل توجهی که توانسته اید در زمان تصدی خود داشته باشید را تشریح کنید .
یکی از تحول های قابل توجه در سال 1403 در جذب و عضویت جامعه هدف افزایش بیمه شدگان زن صندوق بود . اجرای موفق و کامل طرح بیمه رایگان مادران غیرشاغل روستایی و عشایری دارای سه فرزند و بیشتر منجر به افزایش 22 درصدی ضریب پوشش زنان بیمهشده در استان شده است، بهطوری که سهم بانوان از 33 درصد در سالهای گذشته به 55 درصد در سال 1403 رسید و تعداد 16 هزار نفر به بیمه شدگان زن اضافه شد .
به نظر می رسد ،یکی از چالش های این صندوق موضوع اطلاع رسانی و فرهنگ سازی است ، در این خصوص توضیح بفرمایید؟
بله ، اطلاعرسانی مؤثر از چالشهای اصلی این صندوق است و درهمین راستا در سال گذشته با همکاری صداوسیمای مرکز خلیج فارس برنامه های رادیویی و تلویزیونی انجام شد . همچنین ارسال پیامکهای اطلاعرسانی به مسئولین محلی، شوراها و دهیاریها و با حضور فعال در رویدادهای محلی و استفاده از فضای مجازی و رسانه ، آگاهی عمومی نسبت به این صندوق بهطور قابلتوجهی افزایش یافته است.
و جمله پایانی شما جهت ارائه به مخاطبین خود؟
«روستاییان و عشایر و کلیه مردم ساکن روستا و شهر اعم از رانندگان ، صنعتگران صنایع دستی ،قالیبافان ، دانشجویان و حتی زنان خانه دار از شما دعوت می شود جهت تامین آتیه خود و فرزندان هدیه ارزشمند بیمه را از صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر دریافت کنید .
به امید روزی که هیچ کشاورزو روستایی و عشایری بدون بیمه نباشد .